På RCV tilbyder vi døgnrehabilitering, hvilket betyder, at det er et ophold med særlig fokus på, at du, med udgangspunkt i din målsætning, modtager tværfaglig støtte til at genvinde eller forbedre din funktions- og mestringsevne.

Du er eksperten i dit eget liv, og derfor ønsker vi på RCV at sætte dig og dine pårørende i centrum.

Forløbet på RCV

Inden din ankomst på RCV har en af vores koordinatorer forberedt din ankomst i samarbejde med dit tværfaglige team, så de er klar til at modtage dig. Du vil blive modtaget af en tværfaglig medarbejder.

I det første døgn af dit ophold vil du blive vurderet af det tværfaglige team, som vil være undersøgende på hvordan du har det. Efter behov vil du de kommende dage blive vurderet af en fysio- og/eller ergoterapeut.

Desuden vil der indenfor de første 2-3 dage blive afholdt en forventningssamtale med teamet, hvor også dine pårørende har mulighed for deltagelse. Her aftaler vi mål og længde for dit ophold på RCV.

Efter planlægningen til forventningssamtalen vil du modtage målrettede indsatser så som:

  • Du deltager, i samtaler, tests og undersøgelser for at vurdere, hvilken rehabilitering og træning du har ressourcer til at deltage i og hvilke dagligdags aktiviteter du har brug for hjælp eller støtte til
  • Dit forløb bliver tilrettelagt af sundhedsprofessionelle sammen med dig. Der tages udgangspunkt i din situation, så du er aktiv på de områder, hvor det er muligt
  • Du modtager kvalificeret sygepleje for at fortsætte behandlingen og forebygge, at du bliver genindlagt
  • Du tilknyttes et team af sundhedsprofessionelle, der følger dig gennem hele forløbet
  • Er du henvist med en genoptræningsplan vil du deltage i individuel træning eller på hold ved fysio- eller ergoterapeut. Er du ikke henvist med en genoptræningsplan, vil vores terapeuter vejlede plejepersonel og sygeplejen i hvilke rehabiliteringstiltag der kan hjælpe dig for at forbedre din funktions og mestringsevne

Når dit ophold på RCV slutter, hvad enten du skal hjem i eget hjem, eller du skal skifte boligform, vil der ud fra en tværfaglig evaluering tages stilling til, hvordan og hvilken støtte/hjælpemidler du vil kunne få brug for.

Praktiske oplysninger om dit ophold

Du skal selv betale din kørsel til og fra centeret. Personalet vil naturligvis altid hjælpe dig med at bestille transport.

Du skal selv betale for din mad under opholdet. Køkkenet laver morgen-, middags- og aftensmad samt mellemmåltider. Ønsker du at fravælge måltider, kan dette lade sig gøre. Hvis der er dage, hvor du af den ene eller anden grund ikke er på centeret, skal du naturligvis ikke betale mad disse dage.

Der er måltider på følgende tidspunkter:

Morgenmad            kl. 08.00 - 09.30
Frokost                  kl. 11.30 - 12.30
Eftermiddagskaffe   kl. 14.30
Aftensmad              kl. 17.30 - 18.30
Aftenskaffe             kl. 20.00

Centeret har ikke adgang til medicin, og det er derfor vigtigt, at du har al din medicin med, når du kommer på Rehabiliteringscenteret.

Personalet vil gerne være behjælpelig med at administrere, dispensere og bestille medicin. Hvis ikke du har nogle pårørende, der kan hjælpe med at få medicinen leveret, kan apoteket bringe det ud mod betaling.

Du skal have dit eget tøj med under opholdet. Personalet vil være behjælpelig med at vaske for/med dig.

Alle boliger er minimum 1-værelses med eget badeværelse. Der er TV på alle stuer.

I Klostertoften er boligerne fordelt i team 3 og 4 med hver deres tværfaglige team. I hvert team, er der fælles køkken og dagligstue, hvor alle borgere så vidt muligt mødes til alle måltider.

I stueplan er der et stort fælles indendørs Atrium, hvor der holdes større arrangementer specielt i forbindelse med højtider og når der arrangeres gudstjeneste.

I Klostertoften, findes et træningsområde i atriet, hvor der ud fra dine mål er mulighed for at træne med terapeuterne og efter aftale mulighed for selvtræning.

I Klosterhaven er boligerne fordelt i team 1, 2 og 1. sal og med eget bad. Her er boligerne fordelt i tre områder med hver sit tværfaglige team.

Gang 66 8 stuer
Gang 68-70 13 stuer
1. sal 15 stuer

I Klosterhaven er der ligeledes køkken og dagligstuer i forbindelse med hvert område, hvor alle måltider så vidt muligt indtages. I Klosterhaven er der et stort fælles indendørs atrium, hvor der er café. Her kan borgere fra de omkringliggende ældreboliger komme ind og købe deres middagsmad og der er som i Klostertoften ofte forskellige arrangementer.

Flere frivillige benytter huset til banko, sang og musik, kortspil osv. Det vil lejlighedsvis være muligt at deltage i de frivilliges aktiviteter.

Ligeledes er der i Klosterhaven en træningssal/-rum, hvor der ud fra dine mål er mulighed for at træne med terapeuterne og efter aftale mulighed for selvtræning.